Jeanine's träning v. 43


 

Då var en ny vecka här, och då ska såklart veckans träning planeras. Skulle ha gjort det igår, men då denna vecka bjuder på lite oregelbundna tider, svåra dagar att planera osv så fick det ta lite längre tid att komma fram till hur jag kunde lägga upp det.

Men såhär ser det ut iaf, underbart med lite nyheter i schemat ;)
Det ska bli spännande att testa Zumba, har velat det ett tag men då de inte har det på min träningsanläggning beger jag mig till Planet Fitness med min löparkompis istället.


Denna veckan har bara börjat och är redan mer än bara grym. Såhär ska livet vara!


// Jeanine

 

 




Vilodag och nyheter


Nystart kräver såklart ny frisyr - och ny MXDC-hoodie ;)

Vilodagen lider mot sitt slut, och för att få det perfekta slutet blir det Skvalan på SVT1, hemmabakad pizza, soffamys och tända ljus.

Ha en trevlig fredagskväll kära vänner!

// Jeanine


Dagens träning 3 - Löprunda




Då var sista fysiska aktiviteten för dagen klar.
Min käre vän och forna kollega kom förbi efter jobbet för en planerad löprunda. Vi började småjogga härifrån ner mot Årstaviken, följde sedan vattnet till Tanto sen vidare längs Bergsunds Strand till Hornstulls Strand vidare mot Långholmen. Sedan Söder Mälarstrand ner. Vid Münchenbryggeriet tog det stopp för mig, har ju trots allt inte sprungit sedan Topploppet 2 oktober, så att jag klarade nästan 5 km i kylan känns verkligen godkänt!

Efter att ha gått i 5 min tog vi upp löpningen till Slussen, vidare upp Katarinavägen till Renstiernas Gata sen ner till ringvägen. Dock powerwalkade vi och sprang om vartannat. Kände mig helt slut.
Kanske inte så konstigt efter att ha kört Switch följt av 2 powerwalks och sen nu löprunda.
8,58 km blev det nu ikväll och jag är sjukt stolt över mig själv idag faktiskt, och imorgon ska det bli skönt med vilodag :)

// Jeanine


Dagens träning 2 - Powerwalk med fröken S x 2


I min fina nya, VARMA tröja ;)

Idag har höstsolen lyst hela dagen, och då kan man ju inte sitta inne. Så efter att ha vilat hemma en stund efter Switch-träningen tog jag en promenad S1 till Götgatan och sen lunchade vi.
Rosig om kinderna kom jag hem och tänkte ta tag i kaoset som uppstått i lägenheten sen sist jag städade (vilket var igår). Bor man två i en etta blir det lätt stökigt, så jag kände att jag kunde börja då eftersom jag ändå varit ute såpass mycket under dagen.

Men icke!
S2
ringde och frågade om jag ville på powerwalk, och det tackar man ju inte nej till lär man är ledig. En promenad längs Hammarby Sjöstad fick det bli, upp Katarina Bangata till Nytorget.
Där stannade vi för att värma oss med en kaffe på ett av söders mysigaste fik.
Kändisspottade lite gjorde vi, och många skulle nog bli lite avis om de fick veta vem jag fick ögonkontakt med ;) Men eftersom detta är en hälsoblogg och ingen skvallerblogg blir det ingen name-dropping.

Nu sitter jag här rosig om kinderna igen med massa energi och väntar på S1 som ska komma förbi. Löprunda står på schema. Hejja oss!

// Jeanine



Dagens träning 1 - Switch





Bilder lånade från Eriksdalsbadet.

Kl 10:00 var det dags för dagens första träningspass. Jag har velat gå på cirkelträning länge nu, men drar mig ofta och länge för att gå på gruppträning. Tänker alltid att jag fixar allt själv ändå och att det har räckt med löpningen. Men efter gårdagens efterlängtade och genomförda vattengympa skrev jag upp mig på Switch. Och det ångrar jag inte en sekund.
Vi körde ett 45 minuters-pass, sammanlagt 19 stationer med funktionell styrka, uthållighet och kondition. Det var riktigt jobbigt stundtals, jag märkte ju snabbt vilka som var min kropps svagaste punkter.
Jag rekommenderar verkligen cirkelträning till alla som har svårt att komma igång, eller inte vet vad som passar dem exakt. Här får man lite av allt, och man lär verkligen känna sin kropp och tränar muskler man annars säkert hade prioriterat bort (de man själv tycker är jobbigast/svagast/knepigast).
Switch kommer jag definitivt att fortsätta gå på med jämna mellanrum, när schemat tillåter. Vattengympa likaså.
Ryggen, nacken och skuldrorna ska bli starkare, och det klarar jag inte med enbart löpningen tyvärr. Och det var också på de stationerna som tränade just de musklerna som jag fick ont och kände mig sinnessjukt svag.
Så nu tar jag tag i det på allvar!

Såhär skriver Eriksdalsbadet på sin hemsida om Switch:
Effektiv ledarledd cirkelklass där funktionell styrka med egn kropp/enkla redskap varvas med "Switchingmaskiner". All träning sker stående, vilket ger extra bålstabilitet. De har inga inställningar förutom val av vikt, vilket gör att bytet mellan stationerna sker snabbt och optimerar träningen.

Prova vettja! Det är jättekul :)

// Jeanine

Mitt favvo-mellanmål


Protein, antioxidanter, omega-3, kolhydrater, vitaminer och mineraler i en mättande drink!
Här kommer recept på min smoothie som jag gör oftasre än oftast. (Dock höftat på måtten då jag alltid bara ögon-måttar).



Räcker till 4 stora glas.
1 dl ekologisk mjölk 30 ml Aloe Vera-juice (utan smak eller lukt)
1 dl Superjuice från Paulúns
0,7 dl Whey-80 (proteinpulver) med jordgubbssmak från Star Nutrition
1 påse REDS (antioxidantpulver) från Holistic
1 msk Linfrölja från Holistic
5 Stora frusna jordgubbar
1 näve blandade frusna bär från Ica (blåbär, havtorn, goji, björnbär)

Mixa allt i en blender och servera. Späd ut med lite vatten om du vill ha mer rinnande konsistens.  Jag brukar ställa in det som blir över i en shaker i kylen, då det räcker gott å väl med 1-2 glas för att bli proppmätt.
Superbra energi att ha med sig i en shaker till jobbet/skolan/träningen också. Jag har det ofta, och skakar bara shakern när jag väl ska dricka smoothien. Enklare och nyttigare blir det knappast ;)

PS. Idag hade jag mindre vätska i och mer av varje ingrediens i fastare form för att sedan frysa in till supernyttig glass. Testa själva med fruker/bär du gillar! Funkar också med naturell turkisk yoghurt (eller annan utan socker) istället för övrig vätska, så får du supergod yoghurtglass. Lätt som en plätt! DS.

// Jeanine



Dagens träning - Vattengympa



Dagens träningspass bestod av vattengympa i Eriksdalsbadet.
Behöver jag säga att jag drog ner medelåldern med några tiotals år?
Mitt på dagen på en vardag är det inte många som kan komma till ett pass, förutom pensionerer, sjukskrivna, gravida och jag som har semester.





Träningen var riktigt skön. I början tänkte jag att det var alldeles för lätt, men fick snart erfara att det bara var uppvärmningen. För sen blev det helt plötsligt riktigt ansträngande.
Vi använde vikter (skumgummi dock, men de blir rätt tunga under vattenytan) till de flesta övningarna och vissa klarade jag med ytterst liten marginal av att genomföra, då det för det första blir tungt under vatten och jag för det andra nådde till botten endast med tårna.

Men det blev nog riktigt bra ändå. Balans och styrketräning i ett!


Efter 45 min var jag riktigt varm i kläderna, dock inte helt slut.
Jag kommer definitivt fortsätta gå på vattengympa med jämna mellanrum.



// Jeanine

 


I form med Anna Anka

 























Ikväll 20:00 börjar MTG:s nya satsning på TV3, nämligen I form med Anna Anka. Själv kommer jag att sitta som klistrad framför TV:n efter att ha hört en del i MTG:s korridorer om programmet. (MTG ägde ju GG tills nyss, så jag har arbetat i samma lokaler som TV3).
Anna Anka ska piska ett antal soffpotatisar i 10 heltimmesavsnitt i denna programserie och hjälpa dem komma iform och lära sig äta rätt. Jag tror det kommer bli en tittarsuccé.
Castingen var i Sthlm, så det är svenska deltagare. Men sen har de fått åka till LA för att komma i form med Anna Anka.






Jeanine's träning v. 42

 

Här kommer äntligen veckans schema. Bättre sent än aldrig :)
Väntar dock svar från tre tjejer om möjliga löpardagar, så det kan komma att kastas om lite. Men om inte de löp-passen skulle bli av har jag iaf ett schema klart för veckan. Äntligen på G igen!

 

 

// Jeanine

 

 


Long time - No see


Nu var det några veckor sedan jag loggade in här. Till 80 % för att jag haft ont i halsen, och förra veckans träningsschema hade blivit lika tom som för v.40. Till 20% har det ebrott på att jag haft så mycket att göra sista tiden att jag prioriterat ner dator-tid hemma.
Förra veckan spenderade jag nästan all min vakna tid på att avsluta mitt arbete på Gymgrossisten.com som varit min arbetsplats de senaste två åren. Det kändes riktigt vemodigt och tufft i fredags, och hur mycket jag än jobbade så fanns det hela tiden något kvar att göra. Så allt jag ville ha gjort blev därför inte gjort, prioriteringarna fick läggas på det allra viktigaste. Hälsan var däremot inte en av prioriteringarna förra veckan.
Helgen spenderades därför mest sovandes och vilandes. Men nu är hursomhelst halsontet besegrat, så denna veckan kör jag igång igen. Ett utepass kommer att få inviga min fina nya tröja från Puma som var en av mina avskedspresenter från jobbet:

 

Ny vecka, nya tag!

// Jeanine

 


 



Jeanine's träning v. 40


 

Den här veckan är min almanacka helt tom för träning. Detta eftersom jag har ont i halsen, och då ska man inte träna. Jag kommer därför fylla i den istället under veckans gång, allteftersom jag ser hur den fysiska formen är.
Träna vill jag, men vila bör jag. Så vi får se hur veckan utvecklar sig helt enkelt.

 

// Jeanine

 

 


Resultat Topploppet

 

Vi värmer upp inför 5 km-starten tillsammans med Planet Fitness. Jag och Therese till vänster i bild på andra raden.

Då var Topploppet sprunget, och det med bravur om jag får säga det själv ;)
Jag klarade min bästa tid någonsin trots få timmars sömn och betong i benen. Lördagen var verkligen inte min dag, då hela kroppen kändes stress-smittad. Men jag varvade ner i Bodystore-tältet där jag träffade många löpare som kom och ville ha bars, protein, tips och smittade av sig med sin energi.

A kom för att hejja på, och med sig hade han Luckie. Så jag kände stödet! Och sen hade jag ju min nya träningskompis vid min sida, så vad kunde egentligen gå fel?
Therese sprang ifrån mig efter ca 1 km, jag orkade verkligen inte hålla tempot. Men massa pepp längs vägen i form av musik, hejja-rop, diskokulor i träden samt en DJ som spelade house-musik efter 2,5 km gjorde att jag pallade.
Benen kändes som sagt som betong, huvudet var inte riktigt med men sista km ökade jag på. Då lade pulsklockan av istället. Eller den hakade upp sig. För trots att jag ökade tempot rejält och började dra ifrån, så ökade inte pulsen på klockan. Det blev lite svårt att mäta då, men tidtagningen funkade ju, så när jag såg att min personbästa-tid började närma sig ville jag såklart klara bättre än den.
Och det gjorde jag! Med ca 20 sek ;)
Min måltid blev alltså 28,38 min, min bästa tid på 5 km någonsin! Så två nya personbästa på samma vecka gjorde att jag trots allt kände mig väldigt nöjd när vi sen kopplade av i bubbelpoolen efter loppet.

Nu återstår bara att klara milen innan oktober är slut. Vi får se hur det går, men jag vill verkligen. Har ont i halsen sedan igår, och alla vet ju att man inte får träna med ont i halsen. Så jag håller mig inomhus några dagar nu och knaprar Esberitox och hoppas på mirakel. För imorgon ar jag och Therese 2 x 3 km på schemat.

Vill ni se mitt resultat samt en videosnutt av min målgång från loppet kan ni göra det genom att klicka här.
Jag är hon som kommer i orange långärmad tröja och svart hårband lite längre bak och kollar klockan vid mållinjen.

// Jeanine



Dagen D


Kan hon, kan jag ;)


Nu åker jag mot Hagaparken för världens första Topplopp!

Jag springer kl 14:40, men innan dess ska jag jobba lite. Bodystore är där idag, och eftersom det är vårt systerbolag har jag lovat hjälpa till.
Vi kommer sälja Charlotte Perrelli-protein, hennes nya bok samt dela ut bars! Kom förbi, om inte för att hejja på mig så för att hälsa på mig och mina kollegor i Bodystore's tält :)

Nu kör vi!!


// Jeanine


Nytt person-bästa på 5 km!


Idag kära vänner testade jag och Therese banan inför Topploppet som är på lördag. I tisdags sprang vi nämligen lite fel då vi sprang före vår grupp så vi missade borta vid koppartälten, sprang för långt mot båtklubben och fick vända tillbaka.
Idag visste vi dock exakt var vi skulle springa, så efter att ha bytt om och låst in våra väskor på Planet Fitness begav vi oss till Hagaparken.

Banan för Topploppet i Hagaparken på lördag, den vi sprang idag.

Det var rätt tungt i benen idag, efter backintervallerna igår. Så jag trodde verkligen inte jag skulle klara bättre tid än på iForm-loppet som var 11 augusti. Therese och jag sprang i ett väldigt jämnt tempo fram till Haga slott, då hade vi sprungit ca 3,5 km. Sen sprang Therese framför mig hela vägen in i mål.
Therese kom i mål på 28,28 min och jag på 28,58 min. Sista 4 min hade jag en puls på 240! Det är verkligen helt absurt. Jag brukar ligga på max 183 i puls, och nu hade jag 240! Jag fattade först ingenting och trodde klockan visade fel. Men jag flög fram idag. Dels för att Therese låg framför och för att jag gav mig 17 på att jag skulle ikapp. Dels för att jag ville klara att komma in på bättre tid än på iForm-loppet. Där kom jag i mål på 31,19.
Hittills har jag då alltså förbättrat min tid med nästan tre minuter sen 11 augusti, utan att ens ha kunnat träna så mycket som jag planerat.

Vi firade dagens runda med att bada bubbelpool samt simma på Planet Fitness, det var verkligen det bästa sättet att varva ner på.

Nu längtar jag till lördag, fram tills dess ska jag vila. Jag ska vila benen, ryggen, hjärnan och bara vara. På lördag gäller det, och då kommer jag ha många ryggar att plocka och många bakom som inte ska slippa förbi.
Kan knappt vänta, ni kommer väl och hejar på oss? ;)

// Jeanine



RSS 2.0